روز تلخ کارکنان قوه قضاییه:‌ مخالفت مجلس با کلیات طرح فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضاییه

پایگاه خبری اختبار- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضاییه که به نبال افزایش حقوق قضات و کارکنان این قوه بود، مخالفت کردند.

به گزارش اختبار، گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص طرح تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضاییه در دستور کار امروز، ۱۵ دی، صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار داشت اما کلیات این طرح با 97 رأی موافق، ۱۱۵ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۱ نماینده حاضر در صحن رد شد.

یکی از مهم‌ترین ایرادات نمایندگان مخالف، بار مالی این طرح و مغایرت آن با اصل ۷۵ قانون اساسی بود. ایراد مهم دوم نیز این بود که در وضعیتی که طبق لایحه بودجه قرار است حقوق کارکنان دولت تنها ده درصد در سال آینده رشد کند، افزایش بالای حقوق کارکنان این قوه تبعیض‌آمیز است.

مخالفت دولت رئیسی با افزایش حقوق کارکنان قوه قضاییه

میثم لطیفی رییس سازمان اداری استخدامی کشور که برای اعلام مخالفت دولت با طرح در مجلس حاضر شده بود، گفت:

ما در دولت نگران مطالبه همسان سازی حقوق و تسری سایر دستگاه ها بوده ایم و امکان دارد این وضعیت به سایر دستگاه ها منتقل شود و مطالبات جدیدخبرای سایر دستگاه ها ایجاد کند که باعث ایجاد نارضایتی خواهد شد.

شورای حقوق و دستمزد متولی امر حقوق است و باید براساس سختی شغل و حساسیت آن حقوق را تعیین کند. ما قبول داریم که قوه قضائیه در بحث حقوق مشکلات فراوانی دارد، اما باید از راه های دیگر به این وضعیت رسیدگی کرد تا نارضایتی سایر دستگاه را ایجاد نکند.

استاندارد دوگانه در برخورد با یک طرح

تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضاییه در هفته‌های آخر ریاست سیدابراهیم رئیسی بر قوه قضاییه با نام طرح تسری فوق‌العاده خاص کارمندان سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور به کارکنان اداری قوه قضائیه در مجلس اعلام وصول شد و در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

این طرح از ابتدای تدوین آن مورد حمایت جدی حجت‌الاسلام رئیسی بود و حتی آنطور که معاون وقت منابع انسانی قوه قضاییه گفته است، با همکاری محمد مصدق، معاون اول فعلی قوه قضاییه تدوین شده است. با وجود این دولت حجت‌الاسلام رئیسی در مرحله تصویب، به مخالفت با آن برخاست.

در همین راستا، امین حسین رحیمی (معاون وقت منابع انسانی قوه قضاییه و وزیر دادگستری فعلی) در هفتم تیرماه سال جاری با اشاره به وضعیت معیشتی کارکنان این قوه گفته بود:

«آیت‌الله رئیسی شخصا به این موضوع ورود کرده و با توجه به مطالبه عمومی کارکنان اداری قوه قضائیه که در سفرهای استانی و مراجعات حضوری صورت می‌گرفت، دستور پیگیری طرح تسری فوق‌العاده خاص به کارکنان اداری قوه قضاییه را صادر کرده و در اولین جلسه شورای مشورتی سال ۱۴۰۰ به ما تاکید شد که هرکاری می‌توانیم برای ارتقای سطح معیشتی کارکنان دستگاه قضا انجام دهیم.»

او همچنین با بیان اینکه تهیه متن طرح تسری فوق العاده خاص به کارکنان اداری قوه قضائیه با همکاری حجت‌الاسلام مصدق صورت گرفته، افزوده بود: «پس از مشورت با معاون مالی و پشتیبانی قوه قضائیه و بررسی موضوع، مشخص شد که در صورت تصویب، دستگاه قضا مشکلی برای تامین مالی این طرح ندارد.»

نقش مخالفت دولت در رای‌نیاوردن طرح

سید سلمان ذاکر در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۱۵ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، با اشاره به عدم تصویب کلیات طرح تعیین فوق العاده خاص کارکنان قوه قضاییه گفت: رئیس جمهور در زمانی که در رأس قوه قضائیه بود، انتقاد داشت که چرا حق و حقوق قضات و کارکنان داده نمی شود، اما وقتی که در صحنه عمل حاضر می شود، معاون استخدامی خود را به مجلس فرستاده تا با این طرح مخالفت کند و مجلس هم به آن رای نداد.

وی ادامه داد: این موضوع نشان دهنده این است که رئیس جمهور در ابعاد منفی و مثبت مسائل تاثیرگذار است.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۲ دیدگاه ها

  1. با سلام
    و عرض خدا قوت
    ما در قوه قضاییه با توجه به ارائه فیش حقوقی از طرف طرفین پرونده اطلاع کاملی از رداختی سایر ارگان ها داریم .
    شرکت های آب ، برق ، گاز ، بانکها ،نفت ، تامین اجتماعی و داریی و مجلس شورای اسلامی که طرح ما ما را رد نموده اند .
    دربافتی هایی که از حد اقل ۸ میلیون شروع و تا ۴۰ میلیون تومان هم میرسد طوری که نیازی برای گرفتن شفل دوم نداشته و ندارند و در فضایی هستند که محدودیتی هم برای انجام کار دوم ندارند.
    اما در قوه ما محدودیت بسیاری در شغل دوم و رابطه با وکلا ، اصحاب پرونده و حتی پوشش لباس برای خود و خانواده خود خارج از محل کار داریم که این طور بیان می شود در شأن قوه نیست.
    حقوق های پرداختی در فیش کامل است یعنی هیچ پرداختی غیر فیش صورت نمیگیرد و از ۳۵۰۰ تا ۱۰ میلیون تومن پراخت می شود که ۷۰ درصد پرداختی ها زیر ۷ میلیون است آن هم بعد از ۲۰ سال سابقه کاری در این فشار کاری قوه قضاییه بدون هیج رفاهیاتی از جمله زمین ، استخر ، بیمه تکمیلی قوی و …..
    در خصوص حجم کار ، در قوه هیچ وقت با کار ۷ ساعت کار هیچ کسی در هیج جایگاهی تمامی ندارد و اگر تا به امروز کار مردم تا به همین حد پیش رفته است ، فقط و فقط اثر کار جهادی کامندانی است که با همه این مشکلات به فکر تعجیل در کار مردمی بوده اند که مشکلاتی بسیاری دارند .
    دوستان ما در قوه درگیر فشارهای اقتصادی بالا و کو توجهی و فشار کار بالا و بیماری های گوناگونی هستند که به خاطر عشق به خدمت به مردم درگیر آن هستند و متاسفانه سالهاست کسی به آن ها اهمیت نداده ، چه در سطح دولت ها و چه مجلس و چه خود قوه قضاییه
    از همه موراد اشخاصی رو داریم در این سازمان ها که پرونده های قضایی در این قوه دارند که قوی شدن قوه به نفع ایشان نیست .
    مجلسی داریم که هر بار صحبت از افزایش بودجه قوه می شود ، بیان می دارند که چه خبر است این همه پرونده و ساختمان و زندان و …انگار نه انگار که مسائل بوجود آمده در کشور از برنامه ریزی اشتباه و عدم پیگیری اجرای قوانین در مجلس بوده است و فساد اداری و عدم پایبندی به قوانین در دولت های مختلف.
    در نهایت این را عرض می کنم ما در قوه با کمترین حقوق و با کمترین امکانات ، ضعیف ترین سیستم ها ، ضعیف ترین سرور ها ، کمترین بودجه و با سهمیه یک فلاکس برای چند سال ، و سهمیه یک بسته چای کیسه ی و یک بسته قند کوچک بصورت ماهانه قرار است خدمت کنیم به طرفین پرونده ی که چه شاکی و چه متهم هر دو انتظار پیشرفت کارشان را با اخلاق اسلامی دارند و ما تمام تلاش خود را می کنیم، اما زمان آن نرسیده که بالاترین سطح میدریت ادری ما به اندازه یه آبدارچی در مجلس شورای اسلامی حقوق بگیرند؟

  2. سلام
    عزیزان حتی حقوق آنها هم در برابر سیل تورم ۱۰۰۰ درصدی کفاف نمیدهد ، هیچ یک از کارکنان دولت توان مقابله با این تورم را ندارند . آنها درصد کمی هستند و آنها هم بدون مشکل نیستند . مابقی کارکنان با حقوق ۱۵،۱۶ میلیون هم باز مبلغ قابل توجهی نمی گیرند . حال ما نصف هم کمتر میگیریم. یعنی کمترین مبلغ حقوق شامل کل کارکنان و کارمندان دادسراها و دادگستریها در قوه قضائیه می باشد . ( که باید جزء کارهای سخت هم محسوب می گردیده و متاسفانه ااین شده که کار در زیرمجموعه قوه قضائیه یک بام و چند هواست ) در کل : خواسته و موضوع این نیست ، حقوق دیگران کم شود ، بلکه توقع داریم حقوق همه کارکنان با توجه به شأن و در حد زندگی انسان آزاد ( نه برده ) و زحمتاتی که می کشند و سختی کار ، در سطح تورم بالا رود .

  3. آقای نسبتا محترم من کارمند دادگستری هستم کل دریافتیم ۳۶۰۰ متاهل و دارای یک فرزند اگر باور نداری شماره واتس آپ بده تا فیشم رو برات بفرستم اگرم خودت رو زدی به اون راه که دیگه هیچ

  4. این فوق العاده خاص چرا برای آموزش و پرورش هر معلم ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار پارسال اضافه کردن ولی برای قوه قضاییه و سازمان زندانها نفری ۸ تا ۱۲ میلیون اضافه شد و ۶ ماهه دارن این حقوق رو میگیرن،الان دولت فهمیده که چرا ۱۰ میلیون اضافه کردن

  5. چرا رضوانی، نقدعلی و طغیانی و البته دولت در مقابل رتبه بندی معلمان که هزینه ۲۵ هزار میلیاردی به حاکمیت تحمیل کرد موافق بودند و در مقابل افزایش حقوق کارکنان قوه مخالف؟ آیا این به ذهن متبادر نمی شود که دولت و مجلس از ترس نافرمانی ها، اعتصابات، تظاهرات معلمان طرح رتبه بندی رو قبول کرد و چون کارکنان قوه قانونمند بودند طرحشان رأی نیاورد؟

  6. همین الان رزومه آقایان دکتر رضوانی وطغیانی را می‌خواندم نکته جالب اینجاست که هردو بزرگوار از اعضای هیات علمی می باشند،
    بزرگواران انصاف داشته باشید مرد باشید،صداقت داشته باشید به این سوال من جواب دهید:
    اگر افزایش حقوق بد است وموجب تورم می‌شود ومنافات باعدالت دربرداشت دارد و…
    چرا همین امسال طی چند بار حقوق خودتان(اعضای هیات علمی ) را افزایش دادید؟؟؟شما رطب چندباره خوردید ومنع رطب میکنید،که این نشان از عدم صداقت شماست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا