موشک اورشنیک؛ هایپرسونیک جدید روسیه

فرمان پوتین برای اجازه حمله هسته ای به کشورهای غیر هسته ای

موشک اورشنیک (9M729 Oreshnik یا به روسی Орешник) یک موشک بالستیک روسی میان برد مافوق صوت (هایپرسونیک) است که نخستین بار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی ۱ آذر ۱۴۰۳ از آزمایش موفق آن خبر داده بود.

گفته شده است که این موشک هایپرسونیک توانایی رسیدن به سرعتی معادل ۱۰ ماخ (۱۲۳۰۰ کیلومتر در ساعت) را دارد و سامانه های دفاع هوایی ناتو قادر به رهگیری آن نیستند.

اولین استفاده از موشک اورشنیک

اول آذر ۱۴۰۳ پس از اعلام آزمایش موفقیت آمیز موشک اورشنیک، روسیه برای اولین بار از آن برای حمله به تاسیسات نظامی اوکراین در شهر دنیپرو استفاده کرد و اوکراین ابتدا اعلام کرد که روسیه در این حمله از موشک بالستیک قاره پیما استفاده کرده است ولی بعدا معلوم شد که موشک مورد استفاده از نوع اورشنیک بوده است.

سامانه موشک قاره پیمای روسی روبژ RS-26 Rubezh (РС-۲۶ Рубеж)
سامانه موشک قاره پیمای روسی روبژ RS-26 – Rubezh РС-۲۶ Рубеж

روسیه این حمله با موشک های اورشنیک را پس از حمله اوکراین با موشک های دوربرد آمریکایی به خاک این کشور، و به نوعی در پاسخ به آن انجام داده است.

گفته شده است استفاده روسیه از این نوع موشک ها که توانایی بالقوه حمل کلاهک های هسته ای را هم دارند نوعی اخطار به اوکراین و کشورهای غربی حامی آن بوده است.

فرمان پوتین برای اجازه حمله اتمی به کشورهای غیر هسته ای

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه چند روز قبل، فرمانی را امضا کرده بود که بر اساس آن نیروهای مسلح روسیه اجازه یافتند تا علیه یک کشور غیر هسته ای به شرط آن که آن کشور از حمایت یک قدرت هسته ای برخوردار باشد، از سلاح های هسته ای استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی در تجاوز نظامی روسیه به اوکراین

تصویب‌نامه در خصوص برقراری مقررات لغو روادید برای سفرهای گروهی شهروندان بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه

ابعاد حقوقی حمله به سرکنسولگری ایران در دمشق

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. از ۱۵ کشور : (۱) ونزوئلا و (۲) کوبا و (۳) نیکاراگوئه و (۴) بولیوی و (۵) آفریقای جنوبی و (۶) اریتره و (۷) ترکیه عثمانی و (۸)سوریه و (۹) عراق و (۱۰) روسیه و (۱۱) چین و (۱۲) بلاروس و (۱۳) کره شمالی و (۱۴) افغانستان و (۱۵) زیمباوه ، تاریخ یک جنس با کیفیت سراغ ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا