نحوه بررسی پرونده محکومان برای برخورداری از عفو و بخشودگی

پایگاه خبری اختبار- معاون قضایی قوه قضاییه در تشریح فرایند بررسی پرونده محکومان برای قرارگیری در لیست عفو گفت: قوه قضاییه در پیشنهاد عفو محکومان کاملاً بر مبنای قانون، حقوقی و مستقل عمل می‌کند و متأثّر از مسائل سیاسی و جناح‌ها و یا احزاب نخواهد بود.

به گزارش اختبار به نقل از میزان، معاون قضایی قوه قضاییه در تشریح جزئیات مراحل و نحوه اعمال عفو و تخفیف مجازات برای واجدان شرایط، اظهار داشت: آیین نامه‌ای در زمینه عفو و بخشودگی تدوین شده است. براساس این آیین نامه در هر مرکز استان یک کمیسیون عفو استانی با عضویت رئیس کل دادگستری استان، دادستان مرکز استان و مدیر کل زندان‌های آن استان دایر شده است که مسئولیت این کمیسیون‌ها در سراسر کشور باروسای دادگستری‌های استان‌هاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادق رحیمی افزود: ماه‌ها قبل از هر مناسبتی افرادی که طبق قانون متقاضی عفو باشند در آن کمیسیون درخواست آنان بررسی می‌شود و در صورتیکه واجد شرایط عفو تشخیص داده شوند به کمیسیون مرکزی مستقر در معاونت قضایی قوه قضاییه منعکس و چنانچه اعضای کمیسیون مرکزی بر اساس مفاد قانون، عقیده بر عفو یا تبدیل و تخفیف مجازات داشتند، مراتب به رئیس قوه قضاییه طبق آئین نامه، یک ماه قبل از مناسبت منعکس و در نهایت نظر ایشان در مناسبت‌هایی ملی و مذهبی که برای عفو در آیین نامه در نظر گرفته شده است به مقام معظم رهبری اعلام می‌شود.

معاون قضایی قوه قضاییه در ادامه افزود: در مورد محکومان امنیتی نظر مشورتی نهاد‌های امنیتی و در مورد محکومان مواد مخدر نظر مشورتی ستاد مبارزه با مواد مخدر گرفته می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه فرایند عفو در قوه قضاییه در چهارچوب تعیین شده انجام می‌شود، گفت: آنچه در این فرایند اهمیت دارد این است که قوه قضاییه در پیشنهاد عفو محکومان کاملاً بر مبنای قانون، حقوقی و مستقل عمل می‌کند و متأثّر از مسائل سیاسی و جناح‌ها و یا احزاب نخواهد بود.

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. باسلام عفووبخشش از سنتهای حسنه واسلامی بوده وموردپسند همگان است ولی هرمجرم ومحکومی شامل این عفونمیشه کسیکه بدلیل حقه بازی و مکروحیله وفریب تظاهر به دینداری و مذهبی … موجب ایجاد اعتماد وجلب نظر شاکی ( فرد مالباخته) گردیده و برای فرارازدین قبل از شکایت شاکی باانجام معامله صوری اقدام به انتقال تمام اموال وداراییهای خود به نزدیکانش نموده … درنهایت بدلیل عدم دسترسی شاکی به اموال ودارایی متهم منجر به زندانی شدن فرد متهم بدهکار میگردد حالا درزندان همین شخص اقدام به مظلوم نمایی و اینکه اموالی نداره و زن وبچه اش بی سرپرست و بی خرجی مونده اند و … هزاران دروغ و کلک دیگر خواهان عفو و رهایی از زندان میشود … باتوجه به اینکه این متهم اموال ودارایی شاکی را بناحق بالا کشیده و باتوجه به تورم موجود درجامعه ازاموال شاکی سود چندین برابری برده و در جای دیگه از اموال شاکی سرمایه گزاری نموده …وموجب بدبختی و وارد شدن خسارات روحی روانی ومادی فراوانی به طلبکار شاکی وخانواده شاکی گردیده وازلحاظ شرعی عرفی قانونی موجب تحمیل خسارات و حق الناس در حق شاکی گردیده و حق الناس فقط باید توسط شاکی خصوصی دریافت ویا بخشیده شود نه توسط قاضی یا مقامات دیگه لذا تا رد مال انجام نشود بدهکار حق عفو و ازادی از زندان ندارد پس تکلیف طلبکار و خسارات وارده به او چه میشود؟؟ مطمعنا اگر این عمل بدون اطلاع و بدون پرداخت بدهی به طلبکار انجام بشود حتما فرد طلبکار وشاکی متهم را قصاص خواهد کرد چون راهی برایش باقی نمونده چون ازراه قانونی بحقش نرسیده وقانون خودش مانع احقاق حق طلبکار شده وطلبکار با هزاربدبختی و پیچ وخم و گزر از هفت خان رستم توانسته بدهکا متهم را به زندان بیندازه و بدست قانون سپرده … حالا با دادن عفو وبخشش …. به بدهکار حق شاکی وطلبکار نادیده گرفته شده و طلرکار چاره ای جز قصاص طرف ندارد .. که این عمل قوه عدلیه موجب پیچیده ترشدن اوضاع و شروع درگیری و کشت وکشتار بین خانوادههای بدهکارو طلبکار میگردد … برای جلوگیری ازاین اتفاق شوم و نادیده نگرفتن حق طبیعی طلبکار اگر دولت و قوه عدلیه راست میگه وبفکر بدهکار اُست خود دولت بجای بدهکار تمام طب وخسارات وارده به طلبکار پرداخت نماید تا هم خداراضی باشد هم شاکی هم بدهکار هم خانوادههای دوطرف … به این روش میشود گفت عمل خیرخواهانه … ولی از کیسه خلیفه بخشیدن ( بخشیدن طلب طلبکار) جنایتی بدتراز عمل بدهکاراست …

  2. با سلام کسانی که محکومیت فقط برای جزای دولتی هستند و حتی زندان هم ندارند آیا شامل عفو میشوند؟ تقاضای ما خانواده این قبیل زندانیان که فقط جزای نقدی در حق دولت است بعلت نداشتن مالی یا پولی تقاضا مینماییم عفو را فقط شامل اعدامیها یا مواد فروشان نکنند محکومان مالی هم شامل عفو بفرمایند تا سر خانه و زندگیشان برگردند ممنون میشویم

  3. چرا عفو قضات ایثارگر هشت سال دفاع مقدس، منفک شده از قوه قضائیه را قبول نمی کنید؟!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا