گزارش روزنامه اعتماد از فشار برخی نمایندگان مجلس برای بازگشت متقلبان کنکور ۱۴۰۰ به دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی
پایگاه خبری اختبار- روزنامه اعتماد دراین گزارش با اشاره به وقوع تقلب گسترده در کنکور سراسری ۱۴۰۰ دانشگاه های کشور، از فشار برخی نمایندگان مجلس برای بازگشت متقلبان به دانشگاه ها خبر داده است.
در این گزارش با ذکر نمونه هایی از قبولی غیرقابل تصور افرادی در رشته های پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه های دولتی که موجب شک به آن ها و تصمیم به آزمون مجدد شده است، برخی روایت ها از شیوه مورد استفاده متقلبان شرح داده شده است.
اعتماد به چالش یکساله سازمان سنجش با کمیسیون اصل نود مجلس و مخالفت این کمیسیون با برگزاری آزمون مجدد از افراد مشکوک پرداخته است و نوشته که با وجود تعویق مکرر برگزاری آزمون مجدد، برخی از این افراد با فشار نمایندگان مجلس از شرکت در آزمون مجدد معاف شده اند و به دانشگاه بازگشته اند.
در این گزارش به چند نمونه مشکوک هم اشاره شده است: “«مرتضی» یکی از ساکنان این شهر کوچک، درست در سال ۱۳۸۶ و زمانی که تنها یک دبیرستان پسرانه در لنده وجود داشت، دیپلم ریاضی خود را گرفت اما هرچه تلاش کرد به سد محکم کنکور آن سالها برخورد کرد و راهی به دانشگاه نیافت و در نهایت راهی بازار و صاحب مغازهای کوچک شد. ۱۴ سال برای مرتضی به نسبت عادی و یکنواخت طی شد تا اینکه امسال سر از دانشگاه دولتی آن هم رشته دندانپزشکی درآورد.”
خبرنگار اعتماد توانسته است یک مورد از فرایند انجام تقلب را از طریق دستیابی به یک فایل صوتی استخراج کند: “صدای یکی از این افراد هم با برنامهای از قبل تعیینشده دراختیار خبرنگار نویسنده این گزارش قرار میگیرد که محتوای آن را دیگر اطلاعات و اسناد هم تایید میکند.
خلاصه روایت به این صورت است که این افراد در هر شهر و منطقه با یک یا چندین واسطه با فرد هماهنگکننده در ارتباط بودند. ابتدا بیعانهای یا پیشپرداختی داشتند که دستکم ۱۰ میلیون تومان بود و در مرحله بعد هم برای دریافت هندزفری مخصوص و کارتی که کار تلفن همراه را انجام میداد، هزینهای از ۲۰ میلیون تومان به بالا پرداخت کردند.
هندزفری دریافتی آنها کاملا داخل گوش قرار میگرفت که امکان تشخیص آن بهشدت پایین بود؛ عبارت خود این فرد «هندزفری نامریی» و «موبایل مسترکارت» است. آنها روز امتحان با این تجهیزات به محل برگزاری کنکور رفتند و در ادامه هم پاسخها از داخل گوشی به این افراد اطلاع داده میشود: «موبایل کارتی حالت پاسخ خودکار داشت و ما قبلا همه اینها را چندین بار تست کردهبودیم. چون دفترچه من متفاوت از دفترچهای بود که آنها در بیرون داشتند، اول هر پرسش را برایم میخواندند و من باید آن سوال را پیدا میکردم. بعد هم جواب درست را میگفتند. تازه برای من سخت شده بود ولی بعضی دقیقا همان دفترچهای را داشتند که بیرون رفتهبود و اصلا نیاز نبود که دنبال سوال بگردند.»”
نویسنده این گزارش در نهایت به چالش یکساله سازمان سنجش با کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و مقاومتی که در برابر رسیدگی به وضعیت داوطلبان مشکوک وجود دارد می پردازد.
نمایندگان مجلس با اشاره به برخی مراجعات افراد در مظان اتهام تقلب که از فشار روانی به خود و خانوادههایشان به دلیل امتحان مجدد از سوی سازمان سنجش گلایه دارند، خواستار لغو آزمون مجدد از این افراد هستند ولی در سمت دیگر سازمان سنجش با تاکید بر اجرای قانون وحفظ حقوق سایر داوطلبان، امتحان مجدد از این قبیل داوطلبان مشکوک را یک اصل ضروری میداند.
نویسنده این گزارش همچنین نوشته است اطلاعاتی موثق و روایت چندین نماینده مجلس نشان میدهد که حتی افرادی که از نظر سازمان سنجش مشکوک به تقلب بودند، با پیگیری بعضی نمایندگان مجلس از کنکور مجدد رها شدند و حالا به تحصیل خود در رشته های برتر علوم تجربی ادامه میدهند.
حال باید دید نمایندگان مجلس شورای اسلامی مخصوصا اعضای کمیسیون اصل نود، که همواره مدعی تلاش برای ایجاد عدالت آموزشی و رفع رانت و انحصار بوده اند چه دفاعی از عملکرد خود درباره این اتفاق تاسف بار در کنکور سراسری دارند.
گزارش روزنامه اعتماد را به صورت کامل اینجا بخوانید.
بنظر بنده که یبار جدیدا” ازمون بدیم نتایج زودتر از از فوق العاده بیاد
اخه خدایی کسی مسول اینارو بخونه یه ازمون بزاره سال ۱۵۰۰ هم موعد اعلام نتایج و تمام
راحت برن بخابن تا سال ۱۵۰۰
کسی هم اعتراض نمیتونه بکنه تمام
کمیسیون اصل ۹۰؟؟؟ عدالت؟؟ خداوازتون نگذره. چقدر آخه کثافتکاری. حداقل روی اون دانشجوهای فرهیخته یه برچسب بزنید، پس فردا کسی نره پیششون برای ویزیت
سیستم های نظارتی و امنیتی هر چه سریعتر باید به اعمال نفوذ و فشار نمایندگان در مسئله کسب و کارها به خصوص وکالت و پزشکی و کنکوری ها وارد شوند والله بالله تالله نمایندگان دارند کارهایی می کنند که به ضرر نظام و انقلاب است.
لطفا نشر دهید بلکه مسئولی ببیند و احساس وظیفه در مقابل حق الناس ها کند
کنکور که امن ترین روش ممکن رو داره و سفت و سخت ترین پروتکل هارو اعمال میکنن اینه اوضاعمون. اگه کنکور حذف بشه و بخواد معدل های امتحانات نهایی ملاک قرار بگیره چه شود…
سازمان سنجش زمانی میتونه امتحان مجدد برگزار کنه که دلایل موثق و قابل قبولی داشته باشه. صرفا با یک فایل صوتی و یا اینکه داوطلب بعد ۱۴ سال تونسته در کنکور قبول بشه نمیشه آزمون مجدد برگزار کرد. مضاف بر اینکه قبولی در کنکور سالهای اخیر به مراتب راحت تر از سالهای گذشته، بالاخص کنکور دهه ۸۰ هستش.