گفت و گو با محسن اکبری تزنگی رتبه ۱ آزمون وکالت ۹۹ در کانون وکلای منطقه فارس
پایگاه خبری اختبار- محسن اکبری تزنگی هستم متولد ۱۳۶۷ و دانش آموخته دانشگاه شیراز در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد موفق به کسب رتبه ۱ کانون وکلای دادگستری استان فارس، کهگیلویه و بویر احمد در آزمون وکالت ۹۹ شده است.
با او در خصوص چالش های آزمون وکالت ۹۹و شیوه مطالعه اش به گفت و گو نشستیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
لطفا یک بیوگرافی مختصر از خودتان و سوابق تحصیلی و شغلیتان بفرمایید؟
محسن اکبری تزنگی هستم متولد ۱۳۶۷ در شهرستان سروستان، استان فارس ورودی سال ۸۶ کارشناسی رشته حقوق و ۹۰ جزا و جرم شناسی دانشگاه دولتی شیراز که در سال ۹۳ نیز از این مقطع فارغ التحصیل شدم.
بعد از فارغ التحصیلی در مقطع ارشد و اتمام خدمت سربازی یک بار در ازمون قضاوت شرکت کردم که علی رغم قبولی در مراحل ابتدایی امکان ادامه فراهم نشد.
در سال ۹۸ قصد شرکت در ازمون وکالت را داشتم که با توجه به وجود مشکلات و زمان مطالعه کم (۳ماه) از شرکت منصرف شدم و تصمیم گرفتم برای سال بعد با تمام توان برای هدفم تلاش کنم. امسال نخستین سالی بود که در آزمون وکالت شرکت می کردم.
چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟
مطالعه جدی و برنامه ریزی مطالعاتی من از اول بهمن ۹۸ شروع شد که با توجه به وقت باقی مانده تا آذر ۹۹ روزانه بین ۷ تا ۹ ساعت مطالعه داشتم
در مورد اینکه برنامه ریزی داوطلب چگونه باشد و چطور آن را پیش ببرد به نظرم تا حد زیادی به شرایط خود داوطلب بستگی دارد. مثلا اینکه در هر روز چند درس مطالعه کند بستگی به خود داوطلب دارد که آیا می تواند با منابع متعدد در یک روز رابطه برقرارکند یا خیر.
ولی به نظر بنده مطالعه حداکثر دو درس در روز کافی است و بیش از آن تمرکز داوطلب را به هم می ریزد. البته داوطلب میبایست سعی کند اگر شروع به مطالعه مبحثی می کند حتما آن مبحث را تمام کند تا مبحث مورد نظر با تمام استثنائات در ذهن وی طبقه بندی شود.
کته ی مهم تری که معمولا داوطلبین از آن غافل می شوند مطالعه چند باره نص قوانین هست لذا تمرکز بر روی نص قوانین اصلی اهمیت فراوانی دارد، داوطلبین شرکت در آزمون های آزمایشی را فراموش نکنند چرا که فرد علاوه بر سنجش خوددر مقایسه با سایرین متوجه نقاط ضعف و قوت خود می شود.
منابع مطالعاتی خود را به چه نحوی انتخاب کردید؟
در انتخاب منابع وسواس داشتم و به صرف شنیدن تعریف و تمجید منبعی را انتخاب نمی کردم بلکه علاوه بر مشورت با دوستان سابقم که در آزمون سال های قبل موفق شده بودند خود نیز قسمتی از منبع مورد نظر را مطالعه و بعد از اینکه متوجه می شدم امکان برقراری ارتباط با منبع مورد نظر وجود دارد به سراغ آن می رفتم، چرا که اکثر منابع موجود معمولا مطالب یکسانی را بیان میکنند و مهم فهم داوطلب می باشد و اینکه آیا داوطلب می تواند با آن منبع ارتباط برقرار کند یا خیر. پس داوطلبین به صرف اینکه دیگران منبعی را مطالعه می کنند نسبت انتخاب آن و در نهایت مطالعه آن اقدام نکنند.
در نهایت تلاش کردم خود را درگیر منابع متعدد نکنم و یک منبع مطمئن را انتخاب و همان را چند باره مرور کنم.
منابع مطالعاتی محسن اکبری تزنگی عبارتند از:
حقوق مدنی:
کتاب مهدی فلاح را مطالعه نمودم و در مورد قسمت هایی که مشکل داشتم هم از تدریس های دکتر شعبانی استفاده نمودم +تست قربانی
آیین دادرسی مدنی:
مجموعه دو جلدی آموزش جامع آیین دادرسی مدنی دکتر توکلی و تست عمروانی
آیین دادرسی کیفری:
نکته ها در آیین دارسی کیفری خالقی و تست عظیم زاده
اصول فقه:
حقوق تجارت:
مختصر حقوق تجارت دکتر توکلی و تست قربانی
حقوق جزا:
ابتدائا کتاب غفوری را مطالعه نمودم و تا فروردین نیز با همین منبع ادامه دادم ولی بعد از آن با توجه به تعاریفی که از کتاب دوره پیشرفته دکتر کامفر شنیده بودم و مطالعه مختصری که در هنگام خرید کتاب داشتم به صورت مروری با این کتاب ادامه دادم +تست غفوری. داوطلبین دقت داشته باشند معمولا وقتی منبع اصلی مورد مطالعه و تستی که مطالعه می شود از یک نویسنده باشد اکثر تست های تالیفی در کتاب منبع اصلی مورد اشاره قرار گرفته و داوطلب بعد از تست زنی احساس میکند که تمام مطالب را فرا گرفته که معمولا بعد از دیدن تست های تالیفی سایر مولفین با مشکل مواجه می شوند و بنده نیزجهت رفع مشکل ذکر شده نیاز به منبع دیگری نیز در خودم حس می کردم و استثنائا از دو منبع کمکگرفتم.
چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟
از آنجا که همیشه قرار نیست تمام سوالات بی عیب و نقص باشند و همه داوطلبین راضی، مسلما طراح سوال در هر درس چند سوال طرح می کند که یا خیلی سخت هستند به طوری که همه داوطلبین به راحتی قادر به پاسخگویی به آن نباشند و تفاوت بین داوطلبین مشخص شود و یا اینکه متاسفانه سوالات اختلافی طرح می شود که در آزمون امسال نیز در دو درس تجارت و اصول فقه شاهد چنین مواردی بودیم. در نهایت نیز مشخص نمیشود دلیل ترجیح یک نظر بر نظر دیگر از دید طراح محترم چیست که امیدوارم در سال های آتی این مشکل برطرف شود.
با توجه به تعویق چندباره آزمون، این شرایط روی آمادگی شما چه اثری داشت؟ چطور روحیهتان را حفظ کردید؟
در خصوص تعویق چند باره آزمون : چنین مواردی هم مزایا و هم معایبی دارند عیب آن دلسرد شدن داوطلب بعد از هر تعویق است، به طوری که بنده معمولا بعد از هر تعویق معمولا بین یک هفته تا ۱۰ روز هیچ مطالعه ای نداشتم. حسن آن نیز وقت بیشتری است که به هر داوطلب داده می شود و به وی کمک می کند تا مطالب چند باره مرور شود، تست های بیشتری کار شود و در نهایت نقاط ضعف شناخته و رفع شود.
تجربه آزمون دادن در شرایط کرونا چطور بود؟
در خصوص شرکت در جلسه آزمون با وجود شرایط بیماری کرونا نیز حداقل چند لحظه اول تمرکز فرد به شدت پایین هست به طوری که در شروع آزمون و چند سوال اول مدنی با اینکه تسلط کافی در بنده وجود داشت ولی با اطمینان کامل جواب ها را انتخاب نمی کردم و شاید تعدادی از داوطلب ها نیز از این مورد ضربه خورده باشند که خدا را شکر بعد از گذشت چند دقیقه توانستم خودم را با شرایط وفق بدهم و تمرکزم را حفظ کنم.
برای داوطلبان آزمون وکالت چه توصیه ای دارید؟
۱- حتما خلاصهنویسی و یادداشتبرداری و نوشتن نکات مهم را در نظر داشته باشید (یا بصورت جزوه جداگانه یا در کنار متن مواد قانون). ارزش این کار در دوران جمعبندی و در دوران مرور، قبل از آزمون مشخص میشود.
۲- مطالعه پراکنده نداشته باشید و به جای اینکه چندین منبع را بخوانید، یک منبع را چند مرتبه بخوانید.
۳- هر موضوع و یا شخصی که مانع رسیدن شما به هدفتان میشود (بهخصوص تلفن همراه) کنار بگذارید. و توجه داشته باشید که با تلاش و تلاش و تلاش هست که انسان موفق میشود و میزان تلاش شما، ارتفاع موفقیتتان را مشخص میکند.
با آرزوی موفقیت برای همه داوطلبان عزیز
و در آخر یک بیت از حضرت حافظ را تقدیمشان میکنم:
مکن ز غصه شکایت که در طریق طلب
به راحتی نرسید آن که زحمتی نکشید
در انتها ازپدر و مادرم و همه دوستانی که در این راه مشوق بنده و باعث دلگرمی بودند نیز تشکر میکنم و تشکر ویژه از مسئول محترم موسسه پژوهش شیراز سرکار خانم رضایی.