گفتگو با یگانه علی‌ماندگاری رتبه ۱۳ آزمون وکالت ۱۴۰۳ کل کشور

پایگاه خبری اختبار- یگانه علی‌ماندگاری متولد ۱۳۸۰، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آیت الله حائری موفق به کسب رتبه ۱۳ آزمون وکالت ۱۴۰۳ شده است.

در ادامه مشروح گفت و گوی اختبار با یگانه علی‌ماندگاری در خصوص منابع آزمون، زمان‌بندی، نحوه مطالعه و … را خواهید خواند:

لطفا مختصری درباره سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بفرمایید

وَمَن یَتَوَکَّل عَلَى اللَّه فَهُوَ حَسبُه

یگانه علی ماندگاری، متولد مهر ۱۳۸۰ از  شهر یزد هستم و توانسته‌ام رتبه ۱۳ کشوری و رتبه ۱ کانون وکلای استان یزد را کسب کنم. فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد (ورودی ۹۹ که از رشته تجربی وارد این رشته شدم) هستم و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی روزانه دانشگاه آیت الله حائری (ورودی ۱۴۰۳) می‌باشم.

آیا این اولین تجربه شرکت در آزمون کانون وکلا بود؟ تجربه شرکت در سایر آزمون‌های حقوقی را هم داشته‌اید؟

دفعه اولی بود که در آزمون کانون وکلا شرکت می‌کردم. آزمون اسفند ماه مرکز وکلای قوه قضاییه ۱۴۰۲ را هم شرکت کردم و تراز ۹۷۰۰ را کسب کردم. آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ نیز شرکت کردم که حقوق خصوصی روزانه قبول شدم.

شرایط شغلی و خانوادگی شما در زمان آمادگی برای آزمون چطور بود؟ آیا شاغل بودید؟ چه مقدار زمان برای مطالعه داشتید و چطور از این زمان استفاده می کردید؟

بنده به یک کار پاره وقت مشغول بودم و در دوران مطالعه بیشتر به صورت دورکاری مشغول به کار بودم. از نظر شرایط خانوادگی و روحی هم در دوران مطالعه برای آزمون، ابتدا با فوت مادربزرگم و سپس در فاصله چهار ماه از فوت ایشان، با فوت خاله جوان ام مواجه شدیم که داغ بسیار سنگینی بود و شرایط مطالعه در آن دوران برایم بسیار سخت و درواقع امر نشدنی بود، چرا که فوت دو  عزیز از یک خانواده‌ شرایط بسیار سختی را ایجاد می‌کند. ولی به‌هرحال به هر نحو که بود سعی کردم استمرار در مطالعه‌ام را حتی با روحیه بسیار بد و ساعت مطالعه اندک حفظ کنم و به مطالعه ادامه بدهم. یک ماه منتهی به آزمون که حساس‌ترین زمان برای مطالعه و جمع‌بندی بود، با شروع شدن کلاس‌های ارشد، با بحران کمبود وقت برای مطالعه مواجه شدم ولی به هر نحو که بود مدیریت کردم.

منابع مطالعه‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

بنده در طول چهار سال کارشناسی همواره سعی داشتم که با مطالعه کتب مرجع به افزایش سطح آگاهی‌ام بپردازم، ولی برای آزمون از منابع زیر استفاده کردم:

مدنی: جزوه دکتر ملاکریمی + تست قربانی + +نص قانون

تجارت: دکتر ملاکریمی +تست قربانی + نص قانون

آیین دادرسی مدنی: جزوه دکتر غلامی و ملاکریمی + تست عمروانی + نص قانون

متون فقه: دکتر سینجلی

اصول فقه: کتاب غلامی + تست سنوات از کتاب خانم سمیرا سید محمدی

جزا: کتاب آقای غفوری + تست آقای غفوری +نص قانون

آیین دادرسی کیفری: نص قانون + تست آقای غفوری (بعضا در مواردی که به چالش می‌خوردم به ویس‌های ایشان هم مراجعه می‌کردم)

اساسی: کتاب دکتر خدیمی

با مشورت با یکی از وکلای استان (آقای داود آسایش) که خودشان هم رتبه ۲ کانون وکلای یزد سال ۹۸ بودند، منابعی که می‌توانستم با آن‌ها ارتباط برقرار کنم را انتخاب کردم و از ایشان راهنمایی می‌گرفتم.

تهیه منابع آزمون وکالت سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

دوره قوانین منبع آزمون وکالت همراه با رای وحدت رویه

دوره قوانین عام و خاص حقوقی و کیفری آزمون وکالت هوشیار

کتاب قوانین خاص وکالت اسکودا و مرکز وکلای قوه قضاییه ویرایش6 هوشیار

برنامه‌ریزی‌تان برای مطالعه به چه شکلی بود؟

روزانه پنج تا هشت ساعت متغیر و بسته به شرایط و نزدیکی به آزمون و هر روز حداقل سه درس و در دوران جمع‌بندی تا ۵ درس را روزانه مطالعه می‌کردم و در هفته منتهی به آزمون، روزانه یک درس به علاوه قانون خاص را مطالعه و جمع‌بندی می‌کردم.

در دوره آموزشی، ابتدای هر روز به مطالعه نص قوانین خاص می‌پرداختم و از ابتدای شروع برای مطالعه برای کانون وکلا، قوانین خاص را هرروز در برنامه‌ام داشتم و ۲ ماه منتهی به آزمون به مطالعه آرای وحدت رویه ۱۰ سال اخیر پرداختم و برای برنامه‌ریزی ، به صورت فردی سازی و با توجه به شرایط شخصی‌ام ، خودم برنامه‌ریزی می‌کردم و در موسسه و آزمون‌های آزمایشی شرکت نکردم.

چه درسی موقع مطالعه یا سر جلسه آزمون برای شما چالش برانگیز بود و چطور آن را مدیریت کردید؟ دچار کمبود وقت نشدید؟

هنگام مطالعه بعضا با درس جزا به دلیل فرار بودن دچار چالش می‌شدم ولی با مرورهای چندگانه و مطالعه دقیق نص مواد، این چالش را برطرف کردم و هنگام آزمون هم با سوالات درس اساسی، اندکی دچار چالش شدم چراکه بعضا سوالات به جای قانون اساسی از حقوق اساسی طرح شده بود.

خیر. با مدیریت کردن زمان، دچار کمبود وقت نشدم و حتی حدود یک ساعت هم وقت اضافه آوردم که همین باعث شده بود تا فرصت کافی برای بازگشتن به سوالات علامت‌دار را داشته باشم .

نظرتان درباره سوالات و شیوه برگزاری آزمون چیست؟

سوالات آزمون امسال به نسبت سال گذشته (آزمون ۱۴۰۲) استانداردتر (نه به معنای آسان تر) بود. اکثر سوالات ظاهرا ساده به نظر می‌آمدند، ولی درواقع یکی از تله‌های تستی طراح همین به ظاهر ساده جلوه دادن سوالات بود.

انتظار این نمره را داشتید؟

بله. هنگامی‌که آزمون سال‌های گذشته را در دوران جمع‌بندی کار می‌کردم و درصدهای خودم را با رتبه برترهای سنوات گذشته مقایسه می‌کردم، متوجه شدم که پتانسیل رتبه شدن را دارم و بعد از آزمون هم با توجه به درصدهای اکتسابی، طبق کلیدهای غیر رسمی، پی به این مساله بردم.

توصیه شما به داوطلبین آزمون‌های سال‌های آینده چیست؟

استمرار در مطالعه، دور بودن از حاشیه و اخبار زرد، عدم مقایسه خود با دیگران، حفظ آرامش و توکل بر خدا از مهم‌ترین اقداماتی است که باید انجام دهند.

وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى وَأَنَّ سَعْیَهُ سَوْفَ یُرَى ثُمَّ یُجْزَاهُ الْجَزَاءَ الْأَوْفَى.

با آرزوی موفقیت برای تمامی داوطلبین.

سایر مطالب:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۰ دیدگاه ها

  1. واقعا آفرین که به مطالعه کتب مرجع اشاره کردن
    خیلی از رتبه ها فقط استفاده از منابع آزمونی رو میگن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا