گفتوگو با مریم رضانیا رتبه ۱ آزمون وکالت ۱۳۹۹ کانون وکلای یزد
پایگاه خبری اختبار- مریم رضانیا، متولد ۱۳۷۷ و دانشجوی رشته حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه شیراز است که در آزمون وکالت ۱۳۹۹ کانون وکلای یزد رتبه ۱ را کسب کرد.
با او درباره تجربه شرکت در آزمون وکالت و شیوه کسب آمادگی اش گفتوگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلیتان بفرمایید.
مریم رضانیا هستم. سال ۱۳۹۵ وارد دانشگاه یزد شدم و در بهمن ماه ۹۸ با معدل ۱۸ فارغ التحصیل شدم. بعد از آن از طریق استعداد های درخشان و شرط معدل در مهر سال ۹۹ در مقطع کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه شیراز مشغول به تحصیل شدم.
تا به حال در آزمون وکالت شرکت کرده بودید؟ در آزمون های حقوقی دیگر چطور؟
سال ۹۸ و زمانی که فارغ التحصیل نشده بودم، به طور آزمایشی در آزمون شرکت کردم تا آمادگی ذهنی از شرایط و جو آزمون را به دست آورم و در آن زمان رتبه تقریبی ۶۰۰ را به کسب کردم.
امسال نیز در آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه نیز شرکت کردم و با تراز ۶۲۰۵ قبول شدم.
درباره شیوه مطالعه و منابعی که برای آمادگی استفاده کردید کمی توضیح بدهید.
من از اوایل تیر ۹۹ برای آزمون شروع به مطالعه کردم. در ابتدا روزانه فقط دو درس را در برنامه مطالعاتی خود گنجانده بودم. درس های جزا، آیین دادرسی کیفری و مدنی برایم شیرین بودند بنابراین آن ها را با درس هایی که برایم سخت تر بودند می خواندم تا رغبت مطالعه را بالا ببرم؛ مثلا یک روز جزا و اصول می خواندم، روز دیگر آیین دادرسی کیفری و تجارت.
درس های سخت تر را اول صبح می خواندم که کشش ذهنی بیشتری داشتم و بعد از آن که کمی خسته شده بودم به سراغ درس مورد علاقه ام می رفتم. در کنار خواندن مطالب حتما نکته برداری می کردم تا بعدا مروری روی نکته های مهم داشته باشم. چند روز بعد از مطالعه مبحث تست های مرتبط با آن مبحث را هم می زدم.
بعد از مدتی تعداد درس ها را به ۳ درس در روز رساندم.
منابع مطالعاتی مریم رضانیا
منابع مطالعه من هم عبارت بودند از:
حقوق مدنی:
دو جلدی دکتر توکلی و تست دکتر قربانی و همچنین شرح جامع دکتر بیات
آیین دادرسی مدنی:
مختصر آیین دادرسی دکتر توکلی و تست فرشید فرحناکیان
حقوق تجارت:
مختصر دکتر توکلی و تست دکتر قربانی
اصول فقه:
دوجلدی اصول فقه به روش ساده سمیرا محمدی و تست اصول فقه سمیرا سیدمحمدی
حقوق جزا:
شرح آزمونی جزا دکتر غفوری به علاوه تست حقوق جزا احمد غفوری
آیین دادرسی کیفری:
فقط یادگیری عمیق مواد قانونی آیین دادرسی کیفری و تست دکتر غفوری
تعویق آزمون بر مطالعه شما چه اثری داشت؟ جلسه آزمون را با شرایط خاص امسال چگونه مدیریت کردید؟
تعویق های مکرر همه داوطلبین را خسته و دلسرد کرده بود و از آنجایی که من در حال تحصیل در مقطع ارشد هم بودم و کلاس ها و امتحانات آن را داشتم فشار مضاعفی را روی خود احساس می کردم تا جاییکه برای مدتی دست از مطالعه کشیدم و از شرکت در آزمون منصرف شدم اما تلاش و پشتکار دوستانم که مشوق من بودند باعث شد دوباره شروع به مطالعه کنم هرچند فرصت برایم بسیار کم بود.
برگزاری آزمون در شرایط کرونایی چطور بود؟
بسیار سخت! من برای مطالعه عینک می زنم و با وجود ماسک، شیشه عینکم بخار می کرد و سر جلسه با ماسک و عینکم درگیر بودم. از طرف دیگر استرس شدیدی داشتم که نکند در جلسه آزمون کرونا بگیرم و به خانواده ام منتقل کنم و بخاطر این ترس با وجود تشنگی حتی یک لحظه ام ماسکم را پایین ندادم که اندکی آب بنوشم.
توصیه شما به داوطلبین آزمون وکالت چیست؟
ساعت های بالای مطالعاتی در کوتاه مدت ممکن است موثر باشد اما بعد از گذشت مدتی ذهن آن ها را خسته می کند و کم کم از تب و تاب می افتند؛ لذا بهتر است که ساعت مطالعه شان را متعادل نگه دارند تا بازدهی مطلوبی داشته باشند.
دیگر اینکه از حواشی و اخباری که بیهوده ذهن آنها را درگیر می کند، فاصله بگیرند کما اینکه امسال شاهد بودیم عده ای بخاطر تعویق ها گمانه زنی هایی در فضای مجازی می کردند و داوطلبین نیز این صفحات و اخبار را دنبال می کرده و وقتشان را هدر می دادند.
نکته مهم دیگر اینکه در این زمان داوطلب باید سرگرمی کوچکی برای خودش ایجاد کند تا کمی از خستگی و فشار درس فاصله بگیرد.
و حرف آخر؟
خانواده و دوستانم در این مدت یکساله مدام به من دلگرمی می دادند و هرزمان خسته می شدم پای درد دل من می نشستند و من را به ادامه راه تشویق می کردند که فرصت را مغتنم می شمارم و از مهربانی شان کمال تشکر را دارم.
جهت مشاهده و خرید آنلاین کتب حقوقی مناسب برای آمادگی مواد امتحانی آزمون وکالت (منابع آزمون وکالت ۱۴۰۰) کلیک کنید:
*** همچنین برای خرید کتب حقوقی و منبع وکالت با تخفیف ویژه کلیک کنید***
سرکار خانم مریم رضانیا ، آقای فرشید فرحناکیان دکتر هستند که از قلم انداختین. در عوض اقای احمد غفوری گرامی دکتر نیستند اما به اشتباه به ایشان دکتر گفتید. دوستان خواهشا دقت کنند به این موارد. یا اصلا به هیچ کس دکتر نگن یا اگر دکتر میگن دقت کنن که همینطوری دیمی و یلخی به همه دکتر نگن